Om Kraftverket

Kraftverket er en menighet som ønsker å formidle en tro på Jesus som berører hverdagen til folk i Oslo. Dette ønsker vi å gjøre på en ærlig og troverdig måte, både når det gjelder form og innhold. Alle er velkomne til gudstjenester og husgrupper i Kraftverket, og vi ønsker at de som ikke er vant til å gå i kirken, skal oppleve å være inkludert og respektert.

Gudstjenestene våre er menighetens hovedsamling. Disse består som regel av preken, musikk, nattverd og bønn. Ofte bruker vi også andre liturgiske ledd når dette hjelper oss å formidle søndagens budskap tydeligere.

Det er gudstjeneste med opplegg for barna hver søndag kl. 17.00. Hver første søndag i måneden er det «Stille gudstjeneste». Dette er en kort og enkel gudstjeneste med lavmælt musikk, bønn, tekstlesing og stillhet.


Historien vår
På slutten av 90-tallet samlet en av våre pastorer, Kjetil Gilberg, en gjeng på åtte personer. Alle hadde en tro, men ingen gikk i en kirke, derfor begynte de å møtes regelmessig.

Våren 1998 begynner disse menneskene å arrangere gudstjenester. De leier Katakomben, som er en nedlagt kafé i Akersgaten, og har fem gudstjenester der før sommeren. Flere folk kommer innom, mange bidrar på ulikt vis, og fra høsten 1998 til høsten 1999 har de gudstjenester annenhver søndag.

Høsten 1999 blir Kraftverket formelt registrert og dannet som en egen menighet i Den Evangelisk Lutherske Frikirke. Dette betydde at gjengen kunne adoptere noe som var kjent, men samtidig lage en ny form.

Det går tre-fire år, menigheten blir forholdsvis etablert, men så kommer utfordringer på løpende bånd. Folk blir travle, noen flytter, menigheten får en identitetskrise, flytter på seg og deler lokale med Subchurch. Her holder menigheten til knapt ett år, før de igjen må flytte på seg. De blir stående uten lokaler, og fra juni til oktober arrangeres det ikke en eneste gudstjeneste. Nødløsningen blir å møtes noen ganger i Vestre Frikirke.

Snart to tiår senere er Kraftverket fortsatt i Vestre Frikirke, og gjennom den tiden har det gått litt fremover med alt som er målbart. Litt flere medlemmer, litt flere husgrupper, litt flere folk på gudstjenester, og litt flere som bidrar. Sakte, men sikkert har det blitt bygd noe som er solid, tuftet på verdiene fra starten av: Å være en menighet som formidler troen på en måte som er relevant for mennesker som bor i Oslo, og å være et naturlig alternativ for mennesker som ikke er vant til å gå i kirken.

 
 

Hverdagen inn i gudstjenesten, Gud inn i hverdagen.


Medlem
Vi oppfordrer alle som ser på Kraftverket som sin menighet, til å bli medlemmer. Medlemsskap handler først og fremst om tilhørighet og ansvar. Som medlem kan du forvente å bli bedt for, at du blir sett og regnet med. Du vil få et tilbud om husgruppe, og tilbudt en tjeneste som samsvarer med dine evner og interesser. Bare medlemmer har direkte inflytelse gjennom stemmerett på årsmøter og menighetsmøter.
Mange går i Kraftverket uten å være medlemmer. Dette er helt greit, menigheten er for alle. Men selv om man tenker å bo i Oslo bare en begrenset periode, tror vi det er viktig å ha den tilhørigheten som medlemsskap gir. Og Kraftverket trenger folk som er villige til å ta ansvar.

Det er enkelt å bli medlem. Medlemsskap i Kraftverket innebærer også medlemsskap i Den Evangelisk Lutherske Frikirke, og forutsetter evt. utmelding fra annet kirkesamfunn. Hvis du allerede er medlem i Frikirken, kan du overflyttes til Kraftverket ved å gi beskjed om dette.

Ta kontakt med en av våre pastorer hvis du har spørsmål om medlemsskap.

Frikirken
Kraftverket er en selvstendig menighet tilknyttet Den Evangelisk Lutherske Frikirke. Frikirken har drøyt 80 menigheter i hele landet, og ca 22 000 medlemmer. Teologisk står Frikirken nært Den Norske Kirke, men har en annen styringsstruktur ved at det er medlemmene som har styringsrett, uavhengig av den norske stat.
Frikirken driver ulike misjonsprosjekter i mange land, har egen barne og ungdomsorganisasjon www.fribu.no, driver folkehøgskole og har flere landsdekkende arrangementer.

Mer info om frikirken her www.frikirken.no