Ny menighetsarbeider i Kraftverket Øst

Hei Elisabeth. Gratulerer med ny jobb.

Takk for det.

Fortell litt om jobben da.

Kraftverket har opprettet en 20 % stilling i Kraftverket Øst. Den skal utvikle og dra prosjektet videre. I praksis blir det veldig mye forskjellig. Alt fra å finne lokaler til å jobbe med visjonen. Er ikke helt sikkert på den greia her selv, men er i hvert fall veldig motivert.

Betyr det at det at du blir en slags pastor i Kraftverket Øst?

Det blir ingen vanlig pastorfunksjon. Stillingen heter menighetsarbeider. Jeg kommer til å tale innimellom, men blir ikke helt Kjetil liksom. Det går mest på ansvar egentlig, å følge opp ting og pushe det litt. Og den dagen vi trenger PR, blir jeg ansiktet utad.

Hva slags PR snakker vi om?

Den dagen vi kanskje trenger å fronte det litt større. Nå er vi jo fortsatt veldig i startfasen, men når vi etter hvert er på VG-TV og CNN og sånn.

Hvordan går det med Kraftverket Øst for tiden?

Det går sakte, men sikkert fremover. Vi begynte veldig stort og tenkte at kvantitet var det viktigste – masse folk. Men så skjønte vi at det var dritmye jobb, og døde etter en uke. Da måtte vi tenke nytt og fokusere på fellesskap. Nå har vi gudstjenester 2-3 ganger i måneden, hjemme hos Helene Nilsen. Vi har også leid Deichmanske noen ganger, for å vise at vi er her. Etter hvert tenker vi å arrangere noen eventer i løpet av våren.

Kult. Hvilke eventer er det snakk om?

Jeg har en idé om å lage noe antivisuelt opplegg. Litt sånn black box-aktig. Du bare er i et mørkt rom, så er tanken at du enten må søke innover i deg selv, eller oppover. Synet vil ikke gi deg noe. Du må bare lytte. Lyd og stillhet blir greia. Ganske hipster og asketisk. Vi får se.

Hipster og asketisk. Det høres ut som en perfekt kombo. Du sa tidligere at du er veldig motivert. Hva ligger bak denne motivasjonen?

Det Kraftverket har gitt meg har vært helt sjukt. Jeg vil bare skape et sted der andre kan komme og få noe av det samme. Et sted der folk kan komme sammen, diskutere tro og bare være sykt åpne og ærlige. En nær og uhøytidelig menighet.

I love it!

Det kan bli bra ass. Det er veldig fint det lille vi har fått til så langt. Det er bare å gønne på!