Økonomiske utfordringer

Økonomiske utfordringer

Vil du bli fast giver: www.gitilkraftverket.no

Vil du gi et enkelt beløp: Vipps: 10393

Vår økonomi

Kraftverket har i alle år hatt stabile og forutsigbare utgifter. Det dreier seg om lønn, husleie, renhold, torsdagskvelds for papirløse, bidrag til Frikirkens fellesarbeid, støtte til ulike misjonsprosjekter, podcast, datasystemer og regnskap, honorarer, kontor, sponsing av leir, kaffe og sjokolade på gudstjenestene + et utall andre mindre utgifter. Regnskapet for 2021 viser at utgiftene ligger på kr. 1 476 000.

 

Inntektene er derimot uforutsigbare. Vi får nesten ingenting fra staten. De siste årene har vi derimot fått solid støtte fra Frikirken til å dekke lønnsutgifter.De siste fem årene har vi fått rundt kr. 250 000 i årlig støtte, noe som har vært avgjørende for å satse offensivt med nye ansettelser og aktiviteter. Vi er utrolig takknemlig for midlene som har kommet inn. Vi søker også årlig om støtte fra andre instanser til ulike deler av driften.

Men den viktigste inntekten er gaver fra faste givere, og kollekt på gudstjenestene. Dette utgjør ca. 80% av driften. I 2021 har vi hatt behov for 100 000 inn hver måned for å drifte bærekraftig.

2022

2022 ser ut til å bli et relativt godt år. Givertjenesten har økt betydelig. Forutsatt at den holder seg slik den er i dag, mangler vi kun drøyt kr. 50 000 for å komme i mål. Klarer vi å spleise på det vi mangler fram til nyttår?

2023

Vi vet at 2023 vil bli krevende. Denne gang har vi fått avslag på våre søknader til Frikirken, og mister den støtten som har gjort at vi har turt å satse. Dette med unntak av 50 000 i friske lønnsmidler knyttet til Stille Gudstjeneste. For oss var dette uventet.

Dette gir oss to muligheter i årene som kommer: Vi må øke den faste givertjenesten tilsvarende, altså øke den månedlige inntekten til 120 000. Eller skjære ned på utgiftene. Det siste betyr i praksis å redusere staben rundt 30%.

Bidra

I Kraftverket hater vi å be om penger. Likevel vet vi at dette er en måte å bidra på, som gir tilhørighet og mening. Vi håper venner og kjente gir en ekstra slant før jul, slik at vi kommer i mål med årets budsjett. Og at dere som tilhører Kraftverket, men ikke har begynt å gi fast: www.gitilkraftverket.no