Hei, Eivind Hammersmark Olsen!

eivind_olsen.jpg

Hvem er du?
Jeg er fra Selsøyvik, et sted som burde være kjent for de fleste, men har bodd i Oslo i snart åtte år. Men jeg er nok først og fremst en fyr som liker å spille på virkemiddelet "humor", selv om det også kan være mange andre virkemidler gjemt i det jeg sier. For eksempel virkemiddelet "ikke svare på spørsmålet". Listen er ikke uttømmende.

 

Hva gjør du mest av for tiden?
For tiden sitter jeg stort sett på Blindern og skriver doktorgrad i samfunnsøkonomi. Med "skrive doktorgrad" mener jeg å veksle mellom å hente kaffe på kaffemaskinen og sitte på kontoret og klø meg i skjegget. Av og til klør jeg meg i skjegget på vei til kaffemaskinen. Hvis du hadde spurt "Hva skulle du ønske at du gjorde mest av for tiden", så ville svaret vært å stå på ski i puddersnøen som har lagt seg i Langfjella i det siste.

 

Hva er forholdet ditt til Kraftverket?
Kraftverket var den rare lille melankolske menigheten som storebroren min gikk i, som nå har blitt mitt foretrukne fellesskap på søndager. Foruten menneskene i menigheten, har begeistringen å gjøre med både ærligheten i talene og kvaliteten på musikken. I begge disse flettes form og innhold vakkert og uatskillelig sammen til en helhet som tiltrekker meg veldig. Det der er for øvrig det mest poetiske jeg noengang har skrevet.

 

Hva engasjerer deg, sånn skikkelig?
Gode musikkopplevelser, gjerne på konsert (selv om det ikke ser sånn ut på kroppspråket mitt). Jeg blir også veldig engasjert av å se Liverpool spille fotball. Og å spille Fifa med en vennegjeng hvor det er greit å opptre som en dårlig taper.

 

Hva er yndlingssangen din akkurat nå?
I følge "25 mest spilte" på iTunes