Hva skjedde med Kraftverket Øst?

SAS - kraftverket - bildebank - 059.jpg

Kort oppsummert, hva er Kraftverket Øst?
Kraftverket Øst er Kraftverkets menighetsplantingsprosjekt. Vi var en gjeng som for noen år siden ble utfordret på det å gjøre Kraftverket tilgjengelig for flere i Oslo. Målet vårt var altså å starte det vi har på Bislett et annet sted i byen (fortrinnsvis på the eastside of town).

Hva har dere gjort frem til nå, sånn i praksis?
Vel, det hele begynte med husmøter – altså at vi arrangerte små gudstjenester hjemme hos hverandre og at vi hadde husgruppe hver tirsdag. Det var fint, men også veldig intimt og sårbart, så da vi fikk en avtale med MIR på løkka ble vi glade! Der har vi hatt Kraftverket Øst-gudstjenester hver første søndag i måneden i litt over et år, og fikk også muligheten til å sette et litt annerledes preg på gudstjenestene ettersom vi var få og hadde et annet lokale enn en kirke. Øllukten var for eksempel alltid en fin touch! Mer konkret arrangerte vi konseptgudstjenester som Gudstjeneste -i mørket, -i håpet, -i evigheten, -i naturen osv. I tillegg til dette møttes vi annenhver tirsdag der programmet var suppe, prat om liv og tro og kaffeslabberas.

Hvem møtte opp på disse arrangementene og gudstjeneste?
Det var en salig blanding av ulike grupper og enkeltpersoner tror jeg! Mange hadde vi aldri sett før, de kom rett og slett kun på grunn av eventene på facebook, mens andre gikk i Kraftverket eller andre menigheter. Andre var «venner av venner». Vi kunne hvertfall aldri vite hvem som kom, og det var både kult og utfordrende. Vi kunne være alt fra 5 – 50!

Hva skjer med Kraftverket Øst nå?
Vi har dessverre bestemt oss for å ikke arrangere gudstjenester i høst og å stoppe Kraftverket Øst som menighetsplantingsprosjekt, hvertfall i denne omgang. Vi har vært en liten gjeng som har holdt i dette siden dag en (som nå er rundt tre år siden, wow), men vi er rett og slett for få og litt for slitne til å drive det videre.

...Så til alle som har stått i K.Ø (høhø) har vi lyst til å si:
Det er mange som har vært på gudstjenestene vi har arrangert, og også mange som har bidratt. For det er vi evig takknemlige, tusen takk for samarbeidet! Vi håper gudstjenestene og husgruppene har gitt noen gode opplevelser til dere som har vært innom, vi vet hvertfall for vår del at vi har fått både det og en hel masse lærdom. Vi er superstolte av det vi har fått til og tiden i K.Ø har vært både utfordrende, ekte, ærlig, utviklende, slitsom og gøy. Veien videre gjenstår å se, men vi takker for oss i denne omgang. Vi sees i Kraftverket på Bislett fremover, da!