Kjetil gir ut bok!

kjetil gilberg kraftveret

I høst kommer en ny bok fra vår egen pastor Kjetil Gilberg: essaysamlingen 'Det skinner gjennom' hvor svakhet trumfer styrke og man får tid til å gå i dybden.

 

Du kommer ut med bok! Hva er det for en slags bok?
Dette er en essaysamling som heter «Det skinner gjennom». Noen ganger opplever alle noe som gjør at det brister eller bærer. Jeg har brukt noen slike opplevelser i mitt liv som utgangspunkt for å reflektere rundt store spørsmål. Hvorfor berører svakhet mer enn styrke? Kan noen elske meg når jeg er avslørt? Hvorfor er vi så redde for døden? Slike ting.
 

Hva handler den om?
Den handler om at det er når det perfekte slår sprekker at det vakreste kan skje. Både mellom oss mennesker, men også i vår relasjon til Gud. Vi mennesker er fantastiske, men alle kjenner sannheten om seg selv. Den er ikke perfekt.  Det er når det perfekte slår sprekker noe kan røre oss på dypet og få betydning.
 

Hvem er den til?
Den er ikke rettet mot en spesiell målgruppe, jeg håper alle kan ha utbytte av boka.
 

Hvordan kom du på å skrive denne?
Jeg har snakket om dette temaet i flere år i Kraftverket. Jeg hadde lyst til å grave litt dypere enn det som er mulig i en kort tale.


Hva har inspirert deg mens du skrev?
Jeg burde sikkert svart Jesus, men velger å svare redaktøren min: Arne Christian Konradsen. Det er uansett to sider av samme sak ☺  Han har inspirert og utfordret. Uten han ville denne boka aldri blitt til.
 

Har denne boka noen sammenheng med «Var det alt?» din første bok?
Det de har felles er at det lukter Kraftverket lang vei av begge. ’Var det alt?’ består av mange korte beskrivende tekster, mens ’Det skinner gjennom’ er lengre tekster med rom for refleksjon. Alle historiene og refleksjonene i begge bøkene har blitt presentert i Kraftverket først. Bortsett fra dette er det to veldig forskjellige bøker.
 

Skal det være noen slags lanseringsfest vi kan komme på hvis vi vil?
Boka skal lanseres på Kulturhuset mandag 25 september. Hurra. Flinke musikere fra Kraftverket skal spille noen låter, og det blir stas. Jeg håper å se mange fra Kraftverket, at det blir en sosial kveld med mye kjentfolk. Mer om arrangementet her
 

Er det nå, med to utgitte bøker du kan kalle deg en forfatter sånn på ordentlig?
Hehe, fra nå oser det litteraturforening hver gang jeg går forbi.