Hei Maria Bjørdal – Kraftverkets pastorkandidat!

maria.jpg

Maria er eldsterådets pastorkandidat i stillingen som 50% pastor i menigheten vår. Hun er en av de få ekte Oslo-barna, leser mye bøker av forfattere med vanskelige navn, og har egen podcast.

Hvem er du?
Jeg er en Oslo-jente, eller kvinne alt etter dagsformen. Nybakt mamma, teolog... var det sånne ting du tenkte på? Eller litt mer type personlighet? Menn pleier visst å svare med CV og kvinner med relasjoner. Jeg er troendes til begge deler.

Hvor bor du?
På Lindern

Hva er du aktuell med om dagen?
Uff jeg er ikke så opptatt av det aktuelle. Men jeg er vel aktuell med podkasten Kulturmisjonen.

Hva er du dårlig på?
Holde på egne hemmeligheter. Ikke andres, det er ulovlig for ordinerte prester. Jo, jeg er ordinert prest også.

Hva er du skikkelig flink til?
Jeg er en chill førstegangs mamma og har et åpent sinn. Og gode ideer.

Du er nå pastorkandidat til Kraftverket (jippi!), hvorfor søkte du på denne stillingen?
Jeg fikk så lyst på jobben. Snakket med Kjetil og dro på en gudstjeneste med Frans (10 mnd) og da var det ingen vei utenom. Men har jo leeeenge respektert Kraftverket.

Hva har du gjort på frem til nå?
Jeg har studert samfunnsvitenskap og teologi, mest i California. Vært ungdomsleder og misjonær på Uranienborg, undervist på MF, vært omviser på Nobels fredssenter og prest i Storsalen i snart 6 år.

Hvilke erfaringer tror du at du kan ta med deg fra tiden som prest i Uranienborg og Storsalen?
Jeg har jo med meg både lavkirkelig og høykirkelig erfaring, stort spenn i møteform og gudstjeneste. Kan trives i mye forskjellig selv. Men det viktigste jeg har lært både i Storsalen og Uranienborg og alle andre steder handler om hvordan jeg forholder meg til mennesker og Gud. Relasjoner rett og slett.

Hva blir du skikkelig engasjert av?
Problemer jeg tror jeg kan løse eller ideer som gnistrer og han livets rett. Snakke med med folk som vil utforske eksistensielle spørsmål og Gud.

Hva imponerer deg?
Jesus.

Hvilken bok har du på nattbordet akkurat nå?
‘Utvidelse av kampsonen’ av Houellebecq (utrolig om det er stavet rett!) Og Simone Weil. Hun liker jeg altså.

Hva samler du på?
Samler på skrift og gode følelser.

Hva er yndlingssangen din om dagen?

Denne:

Og denne siden vi snart skal inn i dødsskyggens dal nå på langfredag:Og så har jeg lyst å si at jeg er takknemlig og rørt over å være valgt av eldsterådet, at jeg gleder meg til å bli kjent med dere.Søndag 12. mai etter gudstjenesten skal vi holde menighetsmøte der alle medlemmer skal bli med for å stemme over om vi ønsker Maria som pastor i menigheten vår.